Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gravírozás (engrave)

Tipp:

Ügyelj rá, hogy a gravírozás megkezdése előtt, alaposan tisztítsd meg a felületet, zsírmentesnek kell lennie!

Ha az első próbálkozásoknál tartasz érdemes sima felülettel kezdeni, pl. egy kisméretű képkeret üvegével. Ez alá könnyű befogatni a mintát is. Amennyiben ezt a megoldást választod, a kész munka után a letisztított üveglapot a gravírozott oldalával lefelé kell visszafogatni a keretbe, és érdemes egy sötétebb színű (karton) papírt alátenni, ami kiemeli a minta fehérségét.

A legegyszerűbb, ha egy megfelelő méretű, nyomtatott mintát helyezel a gravírozandó pohárba, (üveglap alá stb...) rögzíted (átlátszó ragasztóval, vagy egyszerűen belegyűrsz egy ruhát a pohárba. Ez is odaszorítja a mintát a pohár falához, és még nyomot sem hagy). Dolgozhatsz így is, közvetlenül a minta alapján, vagy alkoholos filccel megrajzolod a szükséges körvonalakat kívülről, és ezen dolgozol. A gravírozás után a megmaradt filc nyomokat könnyű eltüntetni.

A körvonalakhoz és a satírozáshoz érdemes más-más gravírozó fejet használni, a különböző hobby-boltokban már elég jó a választék. Mindenképpen a gyémántporos fejeket ajánlom, lényegesen tartósabb, viszont alig drágább a többinél.

Sok sikert!

 

Cikkek

Garvír

2010.01.07

Gravírozás mindenkinek